2022

Een tijdlijn met een selectie van de activiteiten van het afgelopen jaar.

Klik op + bij de items voor meer informatie

TERUGBLIK - 2022

JANUARI

Groep 1, laatste bijeenkomst

"Ik had echt het gevoel onder soortgenoten te zijn en voelde mij heel verbonden met deze collega’s die vaak bij een heel ander college werken. Ik kreeg er energie van!"

FF live TV - Insta vs Reality

FEBRUARI

MBO Next in vogelvlucht

MAART

Online bijeenkomst

De eerste bijeenkomst van het netwerk van opleidingsmanagers van ROCvAF. Machteld Greinier (OM’er Techniek MBO College Almere) en Marike Drexhage (Onderwijskundige) geven een workshop “Innoveren binnen de kaders maar buiten je comfortzone.”

FF live TV -
Open Education Week

FF live TV - Internationale dag tegen racisme en discriminatie

In samenwerking met DIT, Triple M, flowburo en  Green Office heeft Fast Forward een programma samengesteld waar alle colleges aan deel kunnen nemen. Ook zijn er middelen ontwikkeld die door iedereen gebruikt kunnen worden. 


APRIL

Groep 2, bijeenkomst

"Ik heb geleerd dat je de beweging niet in gang zet door iedereen mee te krijgen, zoals ik voor de expeditie dacht. Maar nu zie ik dat daar het proces zelfs door kan stagneren. Het gaat pas stromen als je start met een klein groepje enthousiaste collega’s die met dezelfde passie en energie gaan voor vernieuwing in het onderwijs. Vervolgens is het de kunst om de rest aan te steken met dit enthousiasme om zo de beweging te vergroten en in stand te houden."

Lentefeest

Een Lentefeest met als gastspreker schrijfster Susan Smit. Zij weet als geen ander te vertellen over de symboliek van lente, hoe de natuur weer tot leven komt en wat dat doet met ons. Ze vertelde over thema’s als kunst, creativiteit en inspiratie en las voor uit eigen werk.

FF live TV -
ROCvAF en de Ramadan 

MEI

Een dag met antwoorden op de vragen: - Hoe ziet partnerschap met bedrijven er in de praktijk uit? - Wat houdt co-creatie in het onderwijs in? - Hoe ervaren bedrijven en studenten een hybride leeromgeving? - Welke hobbels en valkuilen liggen op de loer?


op de fiets langs meerdere PPS-en

FF live TV - Blootgewoon

JUNI

Een vervolg op de eerste tekentafelsessie. Er zijn twee acties gekozen om op door te gaan. Dit zijn Dialoog en Inclusief Onderwijsmateriaal. Collega’s die aanwezig waren hebben zich aan een van de twee acties gecommitteerd. Eerste concrete doelstellingen en stappen zijn op papier gezet.


Midzomerfeest

Met gastspreker Raja Felgata, journalist en redacteur van De Kleurrijke Top 100.

JULI

FF Reportage - Keti Koti

 

SEPTEMBER

Een samenwerking van FF en het SST, een fysieke plek voor sociale innovatie

FF Reportage - Week tegen pesten

OKTOBER

FF live TV - Duurzaam ROCvAF

NOVEMBER

FF live TV - Week of the world

Groep 3, bijeenkomst

FF live TV - Rainbowtalks 2

Groep 3, bijeenkomst

Er is een begin gemaakt om de impact van Fast Forward inzichtelijk te maken en de sociale verandering te bevorderen door gebruik te maken van Theory of Change methodologie.

2023

Voor vragen neem contact op met Merel Schenk m.schenk@rocva.nl

TERUGBLIK - 2022

Een tijdlijn met een selectie van de activiteiten van het afgelopen jaar.

Deze is alleen op desktop of tablet te bekijken.