2023

Een tijdlijn met een selectie van de activiteiten van het afgelopen jaar.

Klik op + bij de items voor meer informatie

TERUGBLIK - 2023

JANUARI

FEBRUARI

Reportage: Wat is sociale innovatie?

MAART

Bijeenkomst internationale vrouwendag

Op het Bouwlab in MBO College Noord organiseerde het vrouwennetwerk een bijeenkomst rondom deze dag: Hoe maken we de wereld van nu, met alle complexe en heftige problematiek weer leefbaar? En wat kunnen wij daaraan bijdragen?

Gastspreker Sylvia Boer, van de Maritime Sisters, vertelde hoe zij met haar bedrijf staat voor innovatie en duurzaamheid in deze, van oorsprong niet zo schone, en vooral mannelijke wereld.

FF live TV -
Stagediscriminatie

Het flowburo heeft voor de uitzending over stagediscriminatie een indrukwekkende reportage gemaakt in de vorm van spoken word. Bekijk hier wat het met studenten doet als zij te maken krijgen met stagediscriminatie.

Reportage - Stagediscriminatie

APRIL

Deze verandertheorie maakt inzichtelijk welke impact Fast Forward wil maken en hoe we die verandering kunnen monitoren. Vanuit de impactclaim beredeneren we terug welke activiteiten en programma’s hier het meest aan bijdragen. 

Voor het onderzoek Onderwijsinnovatie in Beeld is Fast Forward op bezoek gegaan bij verschillende innovatieve opleidingen van het ROCvAF.

Super inspirerend om al deze locaties en studenten te zien!

MEI

FF live TV - Dalende studentenaantallen

JUNI

Fast Forward presenteerde de resultaten van het onderzoek Onderwijsinnovatie in Beeld tijdens het vervolg van de strategiedag Sociale Innovatie. Merel Schenk vertelde over de aspecten die onderwijsinnovaties succesvol maken en wat andere opleidingen hiervan kunnen leren. Bekijk de webpublicatie met video's van de studenten van Beroepshavo, Urban Sport Trainer, Startup Ondernemen, Izone en Toekomstgericht Techniekonderwijs.

Nieuw!

Waar staan we nu en wat vinden collega’s en studenten van de ontwikkelingen? Gaat het te langzaam of juist te snel? Zijn we op het goede pad of dwalen we juist af? Zijn er onderwerpen die onderbelicht zijn en meer aandacht verdienen?

2 jaar geleden maakte FF een uitzending over Paarse Vrijdag Daaruit is het &Pride netwerk ontstaan. &Pride is het LHBTIQ+netwerk van ROCvAF en is onderdeel geworden van Pride University. Dit is een samenwerking tussen de Pride netwerken van de Hogeschool van Amsterdam, de Hogeschool Inholland, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarmee doet het mbo-onderwijs voor het eerst mee aan de activiteiten van Stichting Pride Amsterdam en Queer Amsterdam van 22 juli tot 6 augustus 2023.

Dinsdag 13 juni organiseerden we samen met de Kennishub ROCvAF het Podium voor Onderwijsonderzoek. In de Culture Club op het Marineterrein presenteerden Stephanie Blokzijl, Maaike van den Doren, Sabine Nelissen, Sergio Saman, Joey Blackson en Jac. de Wit hun onderzoek. Iedereen kreeg 10 minuten voor zijn presentatie waardoor er ruimte genoeg was voor het beantwoorden van vragen en het ophalen van ideeën en input. Een inspirerende middag die ging over het opzetten van een Webapp vol energizers die je kunt gebruiken in de klas tot onderzoek naar het ontwikkelen van inclusief lesmateriaal.

JULI

 

Deze zomer nam &Pride, het LHBTIQ+ netwerk van ROCvAF, deel aan Queer & Pride Amsterdam. Samen met HvA, UvA, Hogeschool InHolland en VU liepen zij onder andere mee met de Pride Walk, organiseerden zij een Pride College samen met actrice Hanna van Vliet en namen zij deel aan de Canal Parade.

Het ROCvAF &Pride netwerk bestaan inmiddels anderhalf jaar en er zijn meer dan 150 medewerkers en studenten aangesloten.

De impact van &Pride ROCvAF deelname aan Queer & Pride Amsterdam

SEPTEMBER

Fast Forward zet zich in voor het versnellen van innovaties maar soms is het ook goed om juist even stil te staan. Vrienden en kennissen van FF vanuit verschillende posities in het ROCvAF dachten een middag met ons mee over de volgende stappen van FF.

OKTOBER

Kan jij jezelf wel zijn op school?

Het &Pride netwerk organiseerde een bijeenkomst ter gelegenheid van Coming Out Day. Zowel collega’s als studenten zijn uitgenodigd. 

NOVEMBER

Op 28 november 2023 kwamen meer dan 30 onderzoekers en geïnteresseerden van het ROCvAF naar de Culture Club op het Marineterrein in Amsterdam om kennis uit te wisselen over onderzoek naar voortijdeig schoolverlaten. Collega's die onderzoek hebben gedaan naar vsv presenteerden hun bevindingen. 
Van de presentaties maakten wij deze recap.

DECEMBER

8 december was het Paarse Vrijdag en op veel colleges werd hier aandacht aan besteed. Ter afsluiting van de dag werd er op MBO College West een bijeenkomst georganiseerd van de LHBTIQ+ community van het ROCvAF: &Pride.

Meer dan 30 collega’s en studenten kwamen bij elkaar om te praten over de rol van Paarse Vrijdag en hun ervaring rondom deze dag. Naast positieve geluiden waren er ook verhalen van collega’s en studenten die merken dat in het huidige klimaat een toenemende weerstand is tegen de LHBTIQ+ community wat docenten en studenten angstig maakt. De aanwezigen vroegen aandacht voor het feit dat het ROCvAF staat voor gelijkheid en dat intimidatie en een onveilig klimaat niet getolereerd kan worden.

2023

Voor vragen neem contact op met Merel Schenk m.schenk@rocva.nl

TERUGBLIK - 2023

Een tijdlijn met een selectie van de activiteiten van het afgelopen jaar.

Deze is alleen op desktop of tablet te bekijken.