Keuzedelen als ruggengraat | De drie keuzedelen, Vegan koken, Duurzaamheid in het beroep en Van grond tot mond vormen de ruggengraat van het programma. Het kwalificatiedossier is sterk gericht op het procesniveau, wat het eenvoudiger maakt om het te integreren. Het programma is voor 80% plantaardig en slechts 20% bevat nog dierlijke eiwitten. Het is ook mogelijk om het programma geheel zonder dierlijke eiwitten in te vullen.

Technieken en smaakprofielen | Koken is echt een praktisch vak. Op dit moment zit er nog meer theorie in dan we eigenlijk zouden willen. Het is een BBL-opleiding waarbij de studenten één dag in de week les hebben. Hiervan zijn drie klokuren gereserveerd voor praktijklessen. In deze praktijklessen worden handelingen geleerd die in de praktijk vaak te veel tijd vragen zoals een terrine of een paté. Het gaat voornamelijk om de groenten en de technieken die je daarbij kan toepassen zoals fermenteren, roken en drogen van groenten. Hierin richten we ons vooral op smaakprofielen en het gaat dus veel over welke smaakprofielen vleesvervangend kunnen zijn. 

Chef

Lesprogramma

Izone

Lesprogramma

Keuzedelen als ruggengraat | De drie keuzedelen, Vegan koken, Duurzaamheid in het beroep en Van grond tot mond vormen de ruggengraat van het programma. Het kwalificatiedossier is sterk gericht op het procesniveau, wat het eenvoudiger maakt om het te integreren. Het programma is voor 80% plantaardig en slechts 20% bevat nog dierlijke eiwitten. Het is ook mogelijk om het programma geheel zonder dierlijke eiwitten in te vullen.

Technieken en smaakprofielen | Koken is echt een praktisch vak. Op dit moment zit er nog meer theorie in dan we eigenlijk zouden willen. Het is een BBL-opleiding waarbij de studenten één dag in de week les hebben. Hiervan zijn drie klokuren gereserveerd voor praktijklessen. In deze praktijklessen worden handelingen geleerd die in de praktijk vaak te veel tijd vragen zoals een terrine of een paté. Het gaat voornamelijk om de groenten en de technieken die je daarbij kan toepassen zoals fermenteren, roken en drogen van groenten. Hierin richten we ons vooral op smaakprofielen en het gaat dus veel over welke smaakprofielen vleesvervangend kunnen zijn.