Website |

        Plant-Based Chef


Oprichting |  2022

Concept van de opleiding | Plant based chef is een koksopleiding die gebaseerd is op de principes van de Dutch Cuisine. 80% is plantaardig en 20% is dierlijk. De student heeft ook de mogelijkheid om helemaal zonder dierlijke eiwitten te koken. Het is een koksopleiding gebaseerd op planten met een sterke focus op duurzaamheid, koken met lokale producten en zonder dierlijke eiwitten in de hoofdrol.

Deze studenten gaan deel uitmaken van de nieuwe generatie koks, die nadenken over hoe het zou moeten gaan in de toekomst van eten en drinken? In 2050 hebben we twee planeten nodig om iedereen te kunnen voeden in deze wereld. Minder of geen dierlijke eiwitten gebruiken als kok wordt de toekomst.

Bij onze opleiding Plant-based Chef heb je, naast uitvoerende werkzaamheden, ook leidinggevende taken. Bij de opleiding tot Plant-based Chef ligt de focus voornamelijk op het op een gezonde manier leren koken met onbewerkte voedingsmiddelen, waarbij dierlijke producten niet volledig in de ban worden gedaan. Daarnaast leren studenten om de vegetarische maar ook de veganistische gerechten te ontwikkelen voor op de menukaart.

Duur van de opleiding | Deze opleiding duurt drie jaar.

Type opleiding | BBL-opleiding

Locatie | Omdat het een BBL-opleiding leren studenten veel in de praktijk. Studenten hebben ook les op het MBO College Centrum en in de Kookfabriek. Een deel van de masterclasses worden gegeven op externe locaties.

Voor wie is deze opleiding | De studenten kiezen heel bewust voor specifiek deze opleiding. Een deel van deze studenten is idealistischer en principiĆ«ler. Als deze opleiding er niet was hadden ze ook niet voor de horeca gekozen. Ook zien we een groep die er minder principieel instaat maar denken dat deze richting interessanter is voor hun toekomst.

Plant-Based Chef

Plant-Based Chef

Website |

        Plant-Based Chef


Oprichting |  2022

Concept van de opleiding | Plant based chef is een koksopleiding die gebaseerd is op de principes van de Dutch Cuisine. 80% is plantaardig en 20% is dierlijk. De student heeft ook de mogelijkheid om helemaal zonder dierlijke eiwitten te koken. Het is een koksopleiding gebaseerd op planten met een sterke focus op duurzaamheid, koken met lokale producten en zonder dierlijke eiwitten in de hoofdrol.

Deze studenten gaan deel uitmaken van de nieuwe generatie koks, die nadenken over hoe het zou moeten gaan in de toekomst van eten en drinken? In 2050 hebben we twee planeten nodig om iedereen te kunnen voeden in deze wereld. Minder of geen dierlijke eiwitten gebruiken als kok wordt de toekomst.

Bij onze opleiding Plant-based Chef heb je, naast uitvoerende werkzaamheden, ook leidinggevende taken. Bij de opleiding tot Plant-based Chef ligt de focus voornamelijk op het op een gezonde manier leren koken met onbewerkte voedingsmiddelen, waarbij dierlijke producten niet volledig in de ban worden gedaan. Daarnaast leren studenten om de vegetarische maar ook de veganistische gerechten te ontwikkelen voor op de menukaart.

Duur van de opleiding | Deze opleiding duurt drie jaar.

Type opleiding | BBL-opleiding

Locatie | Omdat het een BBL-opleiding leren studenten veel in de praktijk. Studenten hebben ook les op het MBO College Centrum en in de Kookfabriek. Een deel van de masterclasses worden gegeven op externe locaties.

Voor wie is deze opleiding | De studenten kiezen heel bewust voor specifiek deze opleiding. Een deel van deze studenten is idealistischer en principiĆ«ler. Als deze opleiding er niet was hadden ze ook niet voor de horeca gekozen. Ook zien we een groep die er minder principieel instaat maar denken dat deze richting interessanter is voor hun toekomst.