Nieuw! Hop on Hop off tool

De Hop on Hop off tool is er voor iedereen die zelf een tour wil organiseren. Wij hebben alle tips en tricks voor je op een rij gezet.

Klik hier om naar de tool te gaan.

Videoverslag van Hop on Hop off Tour december 2022

Aanleiding | In oktober 2021 werd de eerste Hop on Hop off bustour georganiseerd. Het doel van de dag is collega's laten kennismaken met de Publiek Private Samenwerkingen (PPS) in Amsterdam. Deze tour is voor iedereen die wil weten hoe een PPS eruitziet, wat de succesverhalen zijn en waar de knelpunten zitten. Voor alle collega's die inspiratie willen opdoen over hoe het onderwijs in samenwerking met bedrijven anders kan worden vormgegeven en uitgevoerd. Veel deelnemers gaven ons terug dat ze veel hadden geleerd en dat ze ook collega’s hadden ontmoet die een waardevolle toevoeging waren aan hun netwerk. 

Hop on Hop off tours | In 2022 zijn er twee Hop on Hop off tours georganiseerd. Op 11 mei waren er vier (fiets)routes langs verschillende PPS-en in Amsterdam. Tijdens deze dag is de behoefte uitgesproken om nog een Hop on Hop off te organiseren waarin wordt ingezoomd op de rol van de docent die studenten begeleidt on the job.

Een aantal collega’s uit dit netwerk hebben de handen ineengeslagen en op 1 dec 2022 vond een Hop on Hop off tour plaats met als thema “docent on the job”. Dit keer zijn er twee groepen in een bus op pad gegaan langs verschillende on the job trajecten in de MRA. Nieuw deze keer was dat de docenten/ begeleiders van de on the job trajecten die hun concept en ervaring met de groep deelden ook mee konden met de tour om zo ook van de ervaringen van anderen te leren.

Zelf een Hop on Hop off tour organiseren? 

Stuur ons een mail dan delen we alle info die je hiervoor nodig hebt.
fastforwardmbo@rocva.nl

Hop on Hop off

Terug naar opleiden